Kinderen

Overlijden van een kind
 
Het overlijden van een kind is het ergste dat een ouder kan overkomen. Tijdens deze moeilijke periode nemen wij de rust en de tijd om samen de mogelijkheden door te nemen. Ook grootouders en eventuele broertjes of zusjes worden betrokken bij dit proces. Het is belangrijk dat de uitvaart verloopt naar jullie wens.

Overlijden rondom de zwangerschap
 
Bij het verlies van een kind tijdens, voor of na de zwangerschap slaat vreugde om in verdriet. Ook in dit proces neemt Remco Hol de rust om samen met de ouders weloverwogen keuzes te maken. In tegenstelling tot vroeger is er gelukkig steeds meer mogelijk en zijn er ook veel stichtingen die zich inzetten voor het leed van ouders tijdens zo’n traumatische gebeurtenis. Remco Hol kan u adviseren over de mogelijkheden.
 
Het verlies van een jonge ouder
Als een kind een ouder verliest op jonge leeftijd heeft dit veel impact. Remco Hol begeleidt kinderen vlak na het overlijden van een ouder. Hij vertelt wat er gebeurt, heeft oog voor het verdriet en geeft duidelijk antwoord op de vragen die gesteld worden. Ook betrekt hij (indien gewenst) de kinderen bij het maken van keuzes. Het leven van een kind zal er nooit meer hetzelfde uitzien na het verlies van een ouder. Als er vlak na het overlijden al veel aandacht besteed wordt aan de wensen en vragen van een kind, kan dit helpen in het rouwproces.
 
 
Mensen met een verstandelijke beperking
 
Het verlies van een medebewoner of dierbare is voor mensen met een verstandelijke beperking zeer ingrijpend.
Het is voor hen lastig te begrijpen dat de dood definitief en onomkeerbaar is. Afhankelijk van de mate van de handicap hebben ze meer moeite met het verwerken van informatie welke ze ontvangen na een overlijden.
 
Verstandelijk beperkten moeten echt beleven dat iemand er niet meer is. Door hun zintuigen te gebruiken kunnen zij toch ervaren wat het gemis is. Begeleiders, ouders, familie en vrijwilligers kunnen mensen met een verstandelijke beperking helpen door het overlijden zo duidelijk mogelijk over te brengen en in verband te brengen met actuele ervaringen. De overleden persoon laten zien en voelen, uiteraard onder begeleiding, kan helpen.

Troostboxx

De Troostboxx is ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke beperking of kinderen die betrokken zijn bij een overlijden. De inhoud biedt troost en handvaten om de situatie bespreekbaar te maken.
Klik hier voor meer informatie.
Cookie instellingen