Voorbespreking

Een uitvaart regelen is niet iets wat u dagelijks doet, althans, dat hopen wij voor u. Het is wel iets waar u zich op voor kunt bereiden. U kunt bij leven namelijk al een groot deel van uw wensen (en grenzen) vastleggen. Dat gebeurt steeds vaker. Na een ‘slechtnieuwsgesprek’ bij de huisarts of specialist, maar ook wanneer men op leeftijd is en/of wanneer de kinderen bijvoorbeeld in het buitenland wonen. Dan kan het handig zijn wanneer er iemand in de nabije omgeving op de hoogte is wat uw wensen zijn, waar u deze heeft opgetekend, of er een testament is, wie uw notaris is, en ga zo maar door.

Bij leven regelen

Rondom de dood en het afscheid zijn er veel keuzes mogelijk waarover u zich bij leven uit kunt laten. Denk alleen al aan de keuze die gemaakt moet worden tussen begraven of cremeren. Voor de nabestaanden is het geruststellend wanneer zij enkele handvatten hebben waardoor zij het gevoel krijgen het afscheid in uw geest uit te voeren.

Voor sommige mensen kan het goed zijn om juist veel vast te leggen aangaande hun afscheid, voor anderen kan het voldoende zijn alleen aan te geven of ze kiezen voor begraven of cremeren. Weet u nog niet wat u zou willen? Of wilt u niet alle keuzes vastleggen? Dat is heel normaal. Hoewel de dood bij het leven hoort, staan we hier niet zo bij stil en praten we hier niet graag over.

Als u hier verandering in wilt dan kan dat. U mag altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie, een kennismaking of voor het bespreken van de mogelijkheden en eventueel het vastleggen van uw wensen. Ook het opstellen van een begroting behoort tot de mogelijkheden.

U kunt er ook over denken uw naasten uit te nodigen aanwezig te zijn bij dit gesprek, zodat er nu al gezamenlijk over gesproken wordt. Onze ervaring is dat het rust geeft voor zowel uzelf als voor uw naasten, die na uw overlijden uw nabestaanden zijn.

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer u wordt overvallen door een overlijden, dan nog is er geen haast! Er is echt tijd genoeg voor het regelen van een afscheid en in de meeste omstandigheden hoeft u echt niet om drie uur ‘s nachts een kist uit te zoeken. Bij het regelen van een uitvaart zorgen wij voor de regie, de juiste planning en timing. En samen zorgen we voor de inhoud, een prachtig afscheid, precies zoals u in gedachten heeft.

Bel bij overlijden

Neem voor vragen of een vrijblijvend gesprek gerust contact op. Per telefoon 0345-234700 / 0653834619 of per mail. Dan bekijken we of voor dat moment een telefoongesprek voldoet en anders maken we een afspraak.

Het regelen van de uitvaart is niet iets waar u dagelijks bij stil staat. Toch is het fijn om hier voor het overlijden over nagedacht te hebben. Waar moet u allemaal aan denken? Wij geven u graag tips en advies.
Met meer dan 25 jaar ervaring begeleid ik u graag bij het samenstellen van een passend afscheid.
Wilt u meer weten of de werkwijze van uitvaartverzorging Remco Hol? Bekijk dan deze pagina.
 

Contactformulier

Cookie instellingen