Begraven

De keuze voor begraven of cremeren moet vrij snel na het overlijden gemaakt worden. Als dit vooraf niet vastgelegd is, kan dit een moeilijke keuze zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over begraven en de mogelijkheden.

Wanneer moet een lichaam begraven worden?

Minimaal 36 uur en maximaal 6 dagen na overlijden moet een lichaam begraven of gecremeerd worden. Het weekend en feestdagen tellen niet mee als werkdagen.

Voor- en nadelen van begraven

De meest voorkomende redenen om te kiezen voor begraven zijn meestal gebaseerd op geloofsovertuiging, het creëren van een plek die door meerdere mensen bezocht kan worden en traditie.
Daarentegen worden de hogere kosten en het onderhoud regelmatig als nadeel genoemd. De kosten zijn hoger omdat er bij begraven achteraf nog kosten bijkomen voor het grafmonument en de standaard grafkosten van een gemeente.

Natuurbegraafplaats

Naast de gemeentelijke begraafplaatsen, zijn de natuurbegraafplaatsen de laatste jaren ook in opkomst.
Een natuurgraf is een graf op een natuurbegraafplaats. Natuurbegraven is de meest natuurlijke manier om een overledene te begraven. De graven krijgen alle ruimte en worden in tegenstelling tot gemeentelijke graven niet geruimd.
Voor meer informatie over natuurbegraafplaatsen in de omgeving van Geldermalsen, kunt u contact opnemen met Remco Hol.  

Begraafplaatsen West-Betuwe

Doordat ik al jarenlang werkzaam ben in de gemeente West Betuwe ben ik bekend met alle begraafplaatsen en mogelijkheden in de regio en kan ik u goed adviseren over de mogelijkheden.
Cookie instellingen