Cremeren

De keuze voor begraven of cremeren moet vrij snel na het overlijden gemaakt worden. Als dit vooraf niet vastgelegd is, kan dit een moeilijke keuze zijn. Op deze pagina vindt u meer informatie over cremeren en de mogelijkheden.

Asbestemming

De as die vrijkomt bij een crematie moet volgens de Nederlandse wet minimaal een maand bewaard worden in het crematorium. Dit gebeurt in een speciale ruimte. Na het ontvangen van de as kunnen nabestaanden dit dicht bij zich houden, bijvoorbeeld in een urn of een sieraad. Ook kan ervoor gekozen worden om de as op een daartoe bestemde plaats uit te strooien.
Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid om de urn in een columbarium (urnentuin) te plaatsen.

Crematoria West – Betuwe

Doordat ik al jaren werkzaam ben in de gemeente West – Betuwe ben ik bekend met alle crematoria in de gemeente en kan ik u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden.
Na de crematie moet het crematorium de as van de overledene 1 maand bewaren.

Kosten crematie

Als nabestaanden ervoor kiezen om de as in bijvoorbeeld een columbarium, urn, sieraad of urnen nis te bewaren brengt dit extra kosten met zich mee. Toch liggen de kosten van een crematie over het algemeen een stuk lager dan de kosten van een begrafenis.

 
Cookie instellingen